Search

998 62 000

 post@listentobaljit.no
 Frognerveien 1, 0257 Oslo

Fingermat

Fingermat er ikke kun forbeholdt spansk tapas, men står også sentralt i indisk og asiatisk kultur. Fingermat kan også forbindes med både småretter og street food, og er gjerne retter som er ment for å deles. I indiske mattradisjoner finnes det småretter som kalles for “thali”, som er mindre, men smakfulle retter, servert på en tapas-lignende måte. 

Street food er enkel og god å spise når du har dårlig tid.

Da Baljit Singh skulle starte en indisk restaurant i Oslo, ønsket han å kombinere alt det beste ved indiske mattradisjoner, og gi oppskriftene en moderne vri inspirert av indiske food trucks. Høres indisk street food og fingermat ut som noe for deg? Da bør du besøke den indiske restauranten Listen to Baljit. 

PASSER PERFEKT FOR Å DELE

Indisk fingermat heter thali, og navnet referer til metalltallerkenene rettene ofte serveres på. Hensikten med thali er å kunne by på seks forskjellige smaker, inkludert søtt, salt, bittert, surt, syrlig og sterkt, servert på en og samme tallerken. 

Ifølge indisk tradisjon, skal et perfekt måltid nemlig inneholde seks forskjellige smaker slik at du holder kroppen frisk. Krydderblandinger og urter inneholder en rekke antioksidanter som bidrar til å vedlikeholde kroppens immunsystem. 

Det er ikke for ingenting at indisk mat er kjent over hele verden.

India består av mange ulike regioner, tradisjoner, kulturer og språk, og dette fører også til stor variasjon på kjøkkenet. Indisk fingermat, eller thali, blir derfor servert på ulike vis i de forskjellige regionene. 

KATORIS

Som oftest blir fingermaten servert i små boller, ofte kalt “katoris”. Disse blir servert med et rundt fat som inneholder hovedretten. Typisk fingermat inkluderer ris, grønnsaker, yoghurt, sauser, chutney, og til slutt, en søtere rett for å gjøre måltidet komplett. 

RIS OG BRØD

Ris og brød er også viktig i indisk mattradisjon, og ris, eller “roti” (en type indisk brød), er ofte hoveddelen av thali-retten. Rettene du får på siden står ofte i en sirkel rundt risen eller brødet. 

Les også: 5 tips for ditt første besøk i India

FINGERMAT OG HIGH-CLASS STREET FOOD

Listen to Baljit er et nytt, spennende, moderne og indisk high-class konsept som kombinerer street food og fine dining. Den indiske restauranten baserer konseptet sitt på autentisk indisk masala fra indiske gårder, og maten lages av kokker med lang erfaring. Slik får du det beste fra Indias matkultur, laget og servert på autentisk vis. 

Hos oss kan du også prøve deg på smakfulle indiske cocktails og eksklusive retter. Menyen består blant annet av tradisjonsrike smaker som tandoori og tikka, røkt, karri, mildt eller spicy og hvitløk. Bestill retten med norsk laks, lam, biff eller kylling. 

VEGETARISK MAT

Er du vegetarianer? Da har vi også noe for deg. Vi har smakfulle retter med ris, friske grønnsaker og deilige sauser. Blant dessertene kan du smake på vegansk mango, søte indiske dumplings, iskrem eller andre søtsugtriggere. 

Vi ønsker å gi deg en kulinarisk opplevelse, og en reise gjennom Indias kjøkkentradisjoner servert på en ny og spennende måte. Velkommen til oss!

Lyst til å prøve deg på våre spennende retter? Bestill bord i dag, eller kom innom vår restaurant på Solli Plass.

Reserver bord