Search

998 62 000

 post@listentobaljit.no
 Frognerveien 1, 0257 Oslo

Deilig fingermat og tapas fra India

Fingermat

Når vi sier fingermat tenker du kanskje på spansk tapas – men dette er også en viktig del av indisk og asiatisk kultur! Hos Listen to Baljit kan du ta med deg venner og familie for å teste småretter og moderne street food.

Street food er enkel og god å spise når du har dårlig tid.

MAKE A BOOKING

MER ENN TAPAS

Da Baljit Singh skulle starte en indisk restaurant i Oslo, ønsket han å kombinere alt det beste ved indiske mattradisjoner, og gi oppskriftene en moderne vri inspirert av indiske food trucks. Resultatet er spennende småretter servert som tapas – bestill litt av hvert, eller la en av våre servitører sette sammen et spennende og smaksrikt måltid for deg. 

Høres indisk street food og fingermat ut som noe for deg? Da bør du besøke den indiske restauranten Listen to Baljit. 

PASSER PERFEKT FOR Å DELE

Kunder som smiler og ler mens de spiser. Ulike bilder og statuer i bakgrunnen. Bord full av mat.

Les også: 5 tips for ditt første besøk i India

Ulike matretter på bordet med mange ulike farger og smaker. En kokk som legger ned en nan kurv på bordet. Levende lys. Tre bord.

Indisk fingermat heter thali, og navnet referer til metalltallerkenene rettene ofte serveres på. Hensikten med thali er å kunne by på seks forskjellige smaker, inkludert søtt, salt, bittert, surt, syrlig og sterkt, servert i ett og samme måltid.

PRØV LITT AV HVERT

Ifølge indisk tradisjon, skal et perfekt måltid nemlig inneholde seks forskjellige smaker slik at du holder kroppen frisk. Krydderblandinger og urter inneholder en rekke antioksidanter som bidrar til å vedlikeholde kroppens immunsystem. I tillegg smaker maten utsøkt. 

Det er ikke for ingenting at indisk mat er kjent over hele verden.

India består av mange ulike regioner, tradisjoner, kulturer og språk, og dette fører også til stor variasjon på kjøkkenet. Indisk fingermat, eller thali, blir derfor servert på ulike vis i de forskjellige regionene. Hos Listen to Baljit har vi hentet oppskrifter fra ulike regioner i India, slik at du kan smake på litt av hvert.

KATORIS

Som oftest blir fingermaten servert i små boller, ofte kalt “katoris”. Disse blir servert med et rundt fat som inneholder hovedretten. Typisk fingermat inkluderer ris, grønnsaker, yoghurt, sauser, chutney, og til slutt, en søtere rett for å gjøre måltidet komplett. 

RIS OG BRØD

Ris og brød er også viktig i indisk mattradisjon, og ris, eller “roti” (en type indisk brød), er ofte hoveddelen av thali-retten. Rettene du får på siden står ofte i en sirkel rundt risen eller brødet. 

FINGERMAT OG HIGH-CLASS STREET FOOD

Masala dosa på tallerken med ulike sauser. En drink på bildet. På et trebord. Mange farger på bordet.

Listen to Baljit er et nytt, spennende, moderne og indisk high-class konsept som kombinerer street food og fine dining. Den indiske restauranten baserer konseptet sitt på autentisk indisk masala fra indiske gårder, og maten lages av kokker med lang erfaring. Slik får du det beste fra Indias matkultur, laget og servert på autentisk vis. 

Hos oss kan du også prøve deg på smakfulle indiske cocktails og eksklusive retter. Menyen består blant annet av tradisjonsrike smaker som tandoori og tikka, røkt, karri, mildt, chili eller spicy og hvitløk. Spiser du kjøtt? Bestill retten med norsk laks, lam, biff eller kylling. 

VEGETARISK MAT

Er du vegetarianer? Da har vi også noe for deg. Vi har smakfulle retter med ris, friske grønnsaker og deilige sauser laget av honning og yoghurt. Blant dessertene kan du smake på vegansk mango, søte indiske dumplings, iskrem eller andre søtsugtriggere. 

Vi tilbyr også takeaway i Oslo!

INDISKE SMÅRETTER FOR SMÅ OG STORE

En kokk som holder et spyd med tandoori kylling og smiler. I forgrunnen er det andre kokker som ikke er fokusert. De lager også mat og holder spyd i hånden.

Det er moderniseringen av tradisjonelle indiske oppskrifter som gjør denne indiske restauranten så unik. Menyen er lagt opp slik at du enkelt kan bestille flere retter i løpet av en kveld, akkompagnert med deilig indisk drikke og søte desserter. Dermed gjør du enkelt en middag om til en helaften hos oss. 

Hos Listen to Baljit finner både små og store noe godt på menyen. Bestill litt av hvert og del rettene mellom dere – slik kan dere ta en kulinarisk reise sammen, uten å forlate Oslo sentrum!

OPPSKRIFTER FRA FOOD TRUCKS

Street food-rettene er inspirert av indiske gatekjøkken og food trucks, men hos oss serveres de på eksklusivt vis. Våre oppskrifter er derfor helt unike. Bestill litt av alt som er godt, og velg mellom retter som består av:

  • Lam
  • Fisk
  • Kjøtt 
  • Kylling
  • Vegetar 

Opplev autentiske indiske smaker servert på en helt ny og moderne måte. Vi ønsker å gi deg en kulinarisk opplevelse, og en reise gjennom Indias kjøkkentradisjoner servert på en ny og spennende måte.

HVEM ER BALJIT?

Takeaway og catering - New Delhi

Baljit Singh er mannen som står bak restauranten Listen to Baljit. Han kommer fra samme familie som har servert indisk mat til Oslos borgere siden tidlig på 80-tallet, og som vet hvordan man skal sette en moderne vri på tradisjonelle oppskrifter. 

Listen to Baljit er et nytt og unikt konsept fra familien Singh. Familien står også bak andre populære spisesteder i Oslo, blant andre New Delhi, Masala Politics, Bombay Brasserie og Holy Cow. Alle restaurantene har mottatt stor oppmerksomhet og gode anmeldelser: 

Dagsavisens anmelder slo fast at det var all grunn til å lytte til Baljit – VGs anmelder kalte oss en varm oase i vinterkulda – Aftenpostens anmeldere spiste og drakk seg gjennom et antall spennende kombinasjoner

Er du nysgjerrig på indisk mat, vil indisk street food være en perfekt måte å smake på mange ulike retter i ett måltid. Baljit gir deg tradisjonell, indisk mat servert på en helt ny måte – smaker deilig og passer alltid perfekt! 

Gjør som hundretusener av andre og la oss servere deg deilig indisk tapas!

Reserver bord