Search

998 62 000

 post@listentobaljit.no
 Frognerveien 1, 0257 Oslo

Indisk mat

Indisk mat er noe mange av oss elsker, og gjerne har som middagsønske ganske ofte. Hemmeligheten bak indisk mat ligger i riktig bruk av krydder, og ikke minst riktig mengde. Mange forbinder indiske mattradisjoner med sterk mat, men visste du at mange av de tradisjonelle matrettene faktisk ikke spicy? Du kan fint lage indisk mat uten å tilsette chilli.

Er du nysgjerrig på indisk mat, kultur og tradisjoner? Da bør du prøve restauranten Listen to Baljit. Her har restauranteier Baljit Singh kombinert tradisjonelle indiske oppskrifter med en moderne vri av indisk street food og egne preferanser.

INDISK MAT HOLDER KROPPEN FRISK

Det er mange som tror at indisk mat bare er sterkt krydret mat som er komplisert å lage, men dette er helt feil. Indisk mat er så mye mer, og det er dette Baljit Singh ønsker å vise Oslofolket med sin nyåpnede restaurant Listen to Baljit. Hver eneste region og delstat i India har sin kultur og sine mattradisjoner, med egne krydre og råvarer. Noen kjente retter finner du de fleste steder, men også disse kan ha sin egen vri og fremgangsmåte.

De fleste indiske kjøkken har en krydderboks med fem-seks ulike typer krydder som brukes daglig. Disse består gjerne av ingefær, chillipepper, gurkemeie, sennep, safran, nellik, kardemomme og kanel. I indisk kultur tenker man mye på hvordan en skal holde kroppen sunn og frisk, derfor brukes det så mange forskjellige typer krydder. Det sies at ved å bruke seks forskjellige typer krydder daglig vil dette bidra til å holde kroppen frisk, da krydder er laget av urter og planter som blant annet inneholder antioksidanter. Krydder brukes også mye i cocktails og desserter.

INDISK STREET FOOD

Hos Listen to Baljit kan du smake på både tradisjonelle og utradisjonelle indiske retter, basert på indisk masala. Mange av rettene serveres også med en smakfull saus av en tykk tekstur sammen ris, grønnsaker og indisk brød. Rettene serveres på eksklusivt vis, og hos oss får du en kulinarisk opplevelse hvor du kan smake deg gjennom Indias kultur – med en moderne vri. Alle rettene kan enkelt deles, og det anbefales gjerne å dele maten også skal man følge indisk kultur. I India deler man rettene slik at måltidet blir en sosial sammenkomst.

Oppskriftene til Baljit er inspirert av Indias gater der indisk street food står i sentrum. Men familiehistorien til familien Singh er viktig for Baljit, derfor ønsket han også å ivareta familietradisjonene. Restauranten Listen to Baljit kombinerer oppskrifter som har gått i generasjoner med utradisjonell og vestlig matinspirasjon. Rettene er inspirert av indisk gatekjøkken, hvor menyen består av blant annet matretter fra alle Indias hjørner. Menyen har også småretter som gir deg muligheten til å smake på “alt” i ett måltid.

 

Les mer: Street food

 

SMAK INDISK MAT PÅ MODERNE VIS

Vil du smake indisk mat på en av Oslos beste indiske restauranter? Et besøk hos Listen to Baljit er en kulinarisk opplevelse, og gir deg indiske kjøkkentradisjoner servert på en ny og spennende måte.

Familien Singh er stolte av å servere indisk mat, basert på oppskrifter som har gått i generasjoner. Familien har servert indiske mattradisjoner i over 30 år i Oslo, og har til nå åpnet en rekke tradisjonelle og utradisjonelle restauranter som alle har mottatt mye oppmerksomhet.

Listen to Baljit er en indisk restaurant for deg som ønsker å prøvesmake retter fra ulike sider av den indiske matkulturen. Ta med deg middagsdaten eller lunsjmøtet for å smake autentisk indisk street food midt i Oslo.

Menyen består av små og store matretter, god drikke og deilige desserter. Vi tilbyr også en lunsjmeny. Gjestene kan glede seg over smakfulle retter, drikke, vin og cocktails, samt et lokale som byr på en eksotisk atmosfære. Rettene blir servert i en eksklusiv presentasjon, og alt ved denne restauranten gir deg en smak av indiske tradisjoner – med en moderne vri.

 

Les mer: Ny restaurant Oslo

 

Vi donerer et måltid til et sultent barn over hele verden hver gang noen spiser et måltid hos oss. Og hvert år, rundt juletider, samles vi for å støtte barn gjennom utdanning og skolering.

Reserver bord