Search

998 62 000

 post@listentobaljit.no
 Frognerveien 1, 0257 Oslo

Indisk restaurant fingermat

Indisk fingermat er helt perfekt når dere er flere som ønsker å dele et måltid med mange smaker. Ved vår indiske restaurant setter fingermat en herlig sosial ramme rundt måltidet. Fingermat passer både for de som kjenner indisk mat, og de som aldri har prøvd det før. Velkommen til vår nye restaurant i Oslo, Listen to Baljit!

DETTE ER BALJIT

Baljit Singh lot seg inspirere av indisk street food og skapte restauranten Listen to Baljit. Det er ikke så rart at Baljit endte opp nettopp i restaurantbransjen. Familien Singh har servert indisk mat i Oslo siden 1982, laget på oppskrifter som har gått i familien i flere generasjoner. Familien har stått bak de populære spisestedene New Delhi, Bombay Brasserie og Holy Cow. Baljit har vokst opp med indisk mat og kokkekunst, og deler gjerne kunnskapen videre til alle som elsker indiske smaker.

På menyen finnes retter fra hele India. Her kan du både smake på tradisjonelle indiske retter som Kylling Tikka Masala, og tradisjonelle retter med en moderne vri. Gate- og fingermat er den perfekte måten å bli kjent med indisk mattradisjon på, fordi de ulike rettene har store regionale forskjeller. Det som kjennetegner all indisk mat er at den er full av smak, tekstur og aromatiske krydder. Krydderblandingene består ofte av:

  • Ingefær
  • Chilipepper
  • Gurkemeie
  • Sennep
  • Safran
  • Nellik
  • Kardemomme
  • Kanel

Ved den indiske restauranten Listen to Baljit kan Osloborgere meske seg i kulinariske cocktailer, autentisk mat fra Indias gater og fine dining – alt på ett sted. Våre dyktige kokker bruker de deiligste, indiske smaker til å lage et måltid du sent vil glemme.

EN INDISK RESTAURANT MED FINGERMAT

Fingermat er den perfekte måten å smake seg gjennom indiske matretter. Det er mange som henviser til Det indiske kjøkken under ett, men dette er ikke en riktig måte å beskrive indisk mat på. Det er nemlig store regionale forskjeller innenlands. Hvis vi deler landet grovt inn i nord, sør, øst og vest, finner vi variasjoner i mat, kultur, klima, språk og tradisjoner.

Det nordindiske kjøkken kjennetegnes av klassiske retter som tandoori, naan og butter chicken. Som tilbehør serveres gjerne basmatiris. I Sør-India finner vi mer fisk og scampi og en utstrakt bruk av kokos. I vest finner vi svinekjøtt, vindaloo og et godt utvalg tropiske grønnsaker og frukt. Langs Malabarkysten i det sørvestlige India ligger den største fiskeindustrien, med hovedsete i Kerala. På det østindiske kjøkken serveres det svært ulik mat sammenlignet med de tradisjonelle rettene man gjerne forbinder med India. Her er matkulturen inspirert av Mongolia og Kina. Ulike typer fiskecurry er populære, og regionen er kjent for sine søte desserter.

Felles for de fleste indiske matretter er at de er fargerike og har mye smak og duft. Mange av de tradisjonelle rettene har flere fellestrekk, men det finnes også lokale varianter med ulike navn. Bestill fingermat ved vår indiske restaurant for å smake på Indias herligheter.

SLIK BESTILLER DU FINGERMAT PÅ INDISK RESTAURANT

Listen to Baljit er et nytt, spennende, moderne og indisk high-class konsept som kombinerer street food og fine dining. Vår indiske restaurant baserer konseptet sitt på autentisk masala fra indiske gårder, og maten lages av anerkjente kokker med lang erfaring.

Fingermat er en tradisjonell måte å servere et måltid på i India. De små tapas-lignende rettene kalles thaali. Ifølge indisk tro er det helsemessig gunstig å få i seg minst seks ulike smaker i det daglige inntaket. Menyen hos Listen to Baljit er inspirert av gatekjøkkenvogner fra India, og er proppfull av deilige smaker.

Be en av våre servitører om å komme med anbefalinger til retter som passer sammen, eller plukk og miks dine favoritter fra vår street food meny. Sett sammen et måltid fra de mest eksotiske hjørner av India, eller hold deg til en region av gangen. Bare fantasien setter grenser på indisk mat. Det er lite annet som kan måle seg i farge, smak og fyldighet.

Lyst til å prøve deg på våre spennende retter? Bestill bord i dag, eller kom innom vår restaurant på Solli Plass.

Reserver bord