Search

998 62 000

 post@listentobaljit.no
 Frognerveien 1, 0257 Oslo

Restaurant Oslo sentrum

Listen to Baljit er en ny restaurant i Oslo sentrum som serverer deilig, indisk mat. Her kan du bestille alt fra tradisjonelle indiske retter, til variert fingermat fra indiske gatekjøkken.

STREET FOOD MØTER FINE DINING

Listen to Baljit er et nytt, spennende, moderne og indisk high-class konsept som kombinerer street food og fine dining. Vår indiske restaurant baserer konseptet sitt på autentisk masala fra indiske gårder, og maten lages av anerkjente kokker med lang erfaring.

Baljit Singh lot seg inspirere av indisk street food og skapte restauranten Listen to Baljit. Familien Singh har servert indisk mat i Oslo siden 1982, laget på oppskrifter som har gått i familien i flere generasjoner. Familien har stått bak de populære spisestedene New Delhi, Bombay Brasserie og Holy Cow.

Ved vår nye restaurant i Oslo sentrum byr vi på indisk mat inspirert fra gatene i India, i tillegg til eksklusive og tradisjonelle indiske retter. Vi serverer både lunsj og middag, og tilbyr også indiske cocktails og desserter. I tillegg har vi selvfølgelig et stort utvalg av vin og drikke som passer til maten. Spør gjerne servitøren om hvilken vin eller annen drikke som passer best til måltidet.

VARIERT MENY

Listen to Baljit baserer seg på indiske tradisjoner med en ny vri. I India serveres måltider som består av mange små retter med ulike smaker kalt thaali, og disse er ment for å deles mellom mange personer. Dette skaper stor matglede og lager en sosial ramme rundt måltidet. Ifølge indisk tro er det helsemessig gunstig å få i seg minst seks ulike smaker i det daglige inntaket, og dette har vi tatt med oss til vår indiske restaurant i Oslo sentrum.

Menyen hos Listen to Baljit er derfor svært variert. Vi byr på indiske og tradisjonelle retter basert på autentisk masala, altså tradisjonelle krydderblandinger, fra alle hjørner av India. Rettene består av lam, fisk, kjøtt eller kylling. Er du vegetarianer kan du velge blant et stort utvalg vegetarretter fylt med mye smak, krydder og grønnsaker. Mange indere er vegetarianere av religiøse grunner, og India er derfor et utmerket sted for vegetarianere å spise gode og varierte måltider.

Gate- og fingermat er den perfekte måten å bli kjent med indisk mattradisjon på, fordi de ulike rettene har store regionale forskjeller. På menyen finner du derfor retter fra hele India. Det som kjennetegner all indisk mat er at den er full av smak, tekstur og aromatiske krydder. Krydderblandingene består ofte av:

  • Ingefær
  • Chilipepper
  • Gurkemeie
  • Sennep
  • Safran
  • Nellik
  • Kardemomme
  • Kanel

HOLD KROPPEN FRISK MED INDISK MAT

Hemmeligheten bak å lage autentisk, indisk mat er sammensetningen av riktig krydder i riktig mengde. Mange tror at indisk mat bare er sterkt krydret mat som er komplisert å lage, men dette er helt feil. Dette prøver Baljit Singh å vise Oslofolket med sin nye restaurant i Oslo sentrum.

I indisk kultur fokuserer man mye på å holde kroppen sunn og frisk, og dette gjøres blant annet ved å spise mange forskjellige krydder. Krydder er laget av urter og planter som inneholder antioksidanter. Dette igjen bidrar til å holde kroppen frisk. Krydder brukes derfor ikke bare i maten, men også i dessert og cocktails.

EN REISE GJENNOM INDIAS REGIONER

Det er mange som henviser til Det indiske kjøkken under ett, men dette er ikke en riktig måte å beskrive indisk mat på. Det er nemlig store regionale forskjeller innenlands. Hvis vi deler landet grovt inn i nord, sør, øst og vest, finner vi variasjoner i mat, kultur, klima, språk og tradisjoner. Listen to Baljit tilbyr en autentisk måte å smake seg gjennom indiske matretter, ved vår restaurant i Oslo sentrum.

Det nordindiske kjøkken kjennetegnes av klassiske retter som tandoori, naan og butter chicken. Som tilbehør serveres gjerne basmatiris. I Sør-India finner vi mer fisk og scampi, og en utstrakt bruk av kokos. I vest finner vi svinekjøtt, vindaloo og et godt utvalg tropiske grønnsaker og frukt. Langs Malabarkysten i det sørvestlige India ligger den største fiskeindustrien, med hovedsete i Kerala. På det østindiske kjøkken serveres det svært ulik mat sammenlignet med de tradisjonelle rettene man gjerne forbinder med India. Her er matkulturen inspirert av Mongolia og Kina. Ulike typer fiskecurry er populære, og regionen er kjent for sine søte desserter.

“ALT” I ETT MÅLTID

Listen to Baljit kombinerer oppskrifter som har gått i generasjoner hos familien Singh med utradisjonell og vestlig inspirert mat. Rettene er inspirert av indiske gatekjøkken, med matretter fra alle Indias hjørner. Ved å velge fra smårett-menyen får du mulighet til å smake på “alt” i ett måltid. Spør gjerne servitøren om hjelp til å sette sammen et måltid med fingermat.

Listen to Baljit er en indisk restaurant i Oslo sentrum som tar deg med på en kulinarisk opplevelse gjennom Indias regioner. Her får du indisk kokekunst servert på en ny og spennende måte. Ønsker du å prøvesmake retter med ulike røtter i den indiske mattradisjonen? Ta med deg middagsdaten eller lunsjmøtet for å smake på autentisk indisk street food, ved vår restaurant i Oslo sentrum.

Reserver bord