Search

998 62 000

 post@listentobaljit.no
 Frognerveien 1, 0257 Oslo

Street food Oslo

Street food er kanskje ikke det første du tenker på i forbindelse med indisk mat, men i India har gatematkulturen historiske røtter. Ønsker du å teste ekte, indisk street food i Oslo bør du komme til Listen to Baljit – vi serverer indiske retter med en moderne og smakfull vri. 

Hør på Baljit og reserver et bord i dag!

English: Oslo street food

OSLO STREET FOOD

Syns du street food høres spennende ut? Hva med å teste ut indisk mat inspirert av indiske food trucks midt i Oslo?

Baljit Singh ønsket å starte et nytt konsept innen indisk mat. Resultatet ble Listen to Baljit, en spennende restaurant som byr på indisk street food for alle. Her kan du ta med deg familie og venner på en indisk kulturopplevelse, og smake på små og store retter med en moderne vri. Slik har du nemlig aldri smakt indisk mat før. 

PÅ MENYEN

Rettene er inspirert av indisk gatekjøkken, hvor menyen består av matretter fra alle Indias hjørner. Menyen har også småretter som gir deg muligheten til å smake på “alt” i ett måltid. Rettene serveres på eksklusivt vis, og her kan du velge mellom en rett som består av lam, fisk, kjøtt eller kylling. 

Du kan også bestille vegetarretter fulle av smak, krydder og grønnsaker. 

Mange av de tradisjonelle rettene serveres med indisk brød og ris, også dette kan du få i forskjellige smaker. Rettene kan fint deles, og slik kan dere sammen smake dere gjennom Indias matkultur. Street food i Oslo passer perfekt for deg som ønsker å lære mer om indiske kulinariske tradisjoner, uten å forlate byen. 

Les også: Hva er street food?

INDISK MAT MED EN MODERNE VRI

Restauranten byr ikke bare på street food, men også tradisjonell indisk mat på velkjent vis. Baljit verdsetter familiehistorie og indisk kultur, derfor ønsket han å ivareta tradisjoner i sitt helt nye konsept. Derfor startet han denne indiske street food restauranten i Oslo, der han kombinerer oppskrifter som har gått i generasjoner med en utradisjonell og vestlig vri. 

Baljit har også ivaretatt indiske tradisjoner, der også personalet gir deg en bit av indisk kultur. Kokkene har lang erfaring fra det indiske kjøkken, og noen av dem har erfaring fra kjøkken som Taj Mahal Palasset i Mumbai, og en rekke andre kjente indiske steder. Hos oss kan du bestille retter som er smaksrike, dekket i sauser som har en fin tekstur og aromatiske kryddere, inspirert av indisk kultur. 

HØRES INDISK STREET FOOD UT SOM NOE FOR DEG?

Baljit Singh hadde et ønske om å starte en restaurant inspirert av indisk street food, og en restaurant som byr på et helt nytt konsept i Oslo: Street food.

OPPSKRIFT PÅ NAAN

Vi gir deg en nydelig oppskrift på indisk brød som passer perfekt til fingermat. Oppskriften gir ca. åtte store naan:

Du trenger: 10 dl siktet hvetemel, 1 pose tørrgjær, 2 ss sukker, 1 ts bakepulver, 1 ts salt, 3 dl yoghurt (naturell) og 50 gram smeltet smør. 

Slik gjør du: 

  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle
  • Tilsett yoghurt og melk, og elt deigen godt – gjerne i kjøkkenmaskin i 10 til 15 minutter
  • Tilsett smeltet smør mot slutten av eltetiden
  • La deigen heve til dobbel størrelse (ca. 1 time)
  • Sett ovn på 200 grader (180 grader varmluft)
  • Del deigen i 8 emner og kjevle ut til naan
  • Pensle brødene med litt olje eller smør
  • Stekes i 4-5 minutter i midten av ovnen

Naan passer til all indisk mat, og kan også spises alene. Prøv å toppe dem med crème fraîche eller revet ost. Du kan fint lage naan dagen i forveien – da er det bare å varme dem opp i litt olje i stekepannen på middels varme, og steke dem i fem minutter.

DETTE ER FAMILIEN SINGH

Familien Singh har servert indisk mat basert på oppskrifter som har gått i generasjoner i over 30 år i Oslo. Til nå har de åpnet en rekke tradisjonelle og utradisjonelle restauranter med en indisk og vestlig tvist. 

Singh og familien har tidligere startet populære og suksessfulle indiske restauranter som New Delhi, Bombay Brasserie og Holy Cow, og alle har blitt varmt mottatt av både gjester og media.

Reserver bord