Search

998 62 000

 post@listentobaljit.no
 Frognerveien 1, 0257 Oslo

Street food

Lyst til å prøve indisk mat laget på oppskrifter som har gått i generasjoner? Listen to Baljit er et nytt og spennende street food konsept som er inspirert av food trucks i India. Menyen består av autentisk masala fra indiske gårder, og maten lages av kokker med lang erfaring på det indiske kjøkken. I tillegg til å prøve en hel del småretter, kan du også prøve deg på eksklusive indiske retter.

Listen to Baljit er restauranten for deg som liker spennende mat, og har lyst til å dra på en kulinarisk reise gjennom India.  

LISTEN TO BALJIT GIR DEG INDISK STREET FOOD

Liker du å prøve ut ulike smaker når du er ute og spiser, kan Listen to Baljit være noe for deg. Restauranten baserer seg på unike indiske oppskrifter som har gått i generasjoner, men med en ny vri inspirert av indisk street food.

Restauranten tilbyr et helt nytt konsept, startet av samme familie som står bak de populære og suksessfulle spisestedene New Delhi Restaurant, Bombay Brasserie og Holy Cow. Familierestaurantene har opplevd en enorm oppmerksomhet og mottatt gode anmeldelser fra blant annet Aftenposten, Dagens Næringsliv og en rekke matbloggere. Nå skal Baljit Singh gi deg en indisk restaurant med en av smak street food fra Indias gater.

Besøk restauranten og begi deg ut på en kulinarisk reise gjennom Indias kjøkkentradisjoner med nye knep.

 

DET INDISKE KJØKKENET

Listen to Baljit kombinerer en rekke indiske smaker fra ulike deler av det indiske kjøkkenet. Man deler gjerne indiske tradisjoner inn i fire ulike soner av landet.

 

  1. I det vest-indiske kjøkkenet lager man ofte retter av svinekjøtt eller fisk og tropiske grønnsaker, og rettene serveres gjerne med vin.
  2. Nord-indisk kjøkken består av retter som tandoori, nan, butter chicken og punjab, servert med basmatiris.
  3. På det sør-indiske kjøkkenet ser vi at mange retter er laget av fisk og scampi.
  4. Det øst-indiske kjøkkenet lager mye fiskecurry og kokt ris, og er veldig inspirert av mongolsk og kinesisk kjøkken.

 

Det indiske kjøkkenet er generelt preget av krydderblandinger og urter som ofte blir kalt masala. Krydder brukes i alt fra cocktails og desserter til vanlige middagsretter. Tradisjonelt ble krydder brukt som en måte å holde seg frisk på. Krydderblandingene består ofte av ingefær, chillipepper, gurkemeie, sennep, safran, nellik, kardemomme og kanel, samt andre urter.

Et tradisjonelt indisk måltid består av mange små retter av ulike smaker som er ment for å deles, og disse små tapas-lignende rettene blir kalt thaali. Å dele matretter skaper en sosial og inkluderende affære, og delt matglede. I tillegg skal seks ulike smaker i det daglige matinntaket bidra til en bedre helse, ifølge indisk tro.

Oppskriftene våre er basert på smaker fra alle sider av det indiske kjøkken, og store deler av menyen blir servert som street food retter. Ta med deg godt selskap, og bestill flere retter på deling for å oppleve smaken av India.

Vi kan også by på eksklusive, indiske og tradisjonelle retter basert på autentisk masala. Rettene består av lam, fisk, kjøtt eller kylling. I tillegg kan du bestille vegetarretter proppfulle av smak, krydder og grønnsaker. De tradisjonelle rettene serveres også med det indiske brødet naan, også dette fåes i forskjellige smaker, samt andre indiske brød i smakfulle varianter.

Se hele menyen her.

 

HØRES INDISK STREET FOOD UT SOM NOE FOR DEG?

Baljit Singh hadde et ønske om å starte en restaurant inspirert av indisk street food. Familien Singh har servert indisk mat laget på oppskrifter som har gått i generasjoner i over 30 år i Oslo. Til nå har de åpnet en rekke tradisjonelle og utradisjonelle restauranter med en indisk og vestlig tvist.

Listen to Baljit passer for deg som ønsker å prøvesmake retter fra ulike sider av den indiske kulturen. Ta med deg en date, venn eller lunsjmøtet for å smake autentisk indisk street food midt i Oslo. Menyen består av retter fra hele India med en liten moderne vri, og rettene er proppfulle med deilige smaker. Er du nysgjerrig på indisk mat, vil indisk street food være en perfekt måte å smake flere ulike retter i ett måltid. Menyen består av små og store matretter, god drikke og deilige desserter.

Ta kontakt med oss for bordreservering eller for mer informasjon.

Reserver bord